Pályázatok

Energetikai korszerűsítés Atkáron

A fejlesztés során 1 épület energetikai felújítását tervezzük, mely az Egressy Gábor Művelődési Ház és Könyvtár épülete.

A következő energiahatékonyságot szolgáló fejlesztések történnek:

-építészeti korszerűsítés (külső határoló felületek utólagos hőszigetelése homlokzati hőszigetelés, zárófödém hőszigetelése és lábazat hőszigetelése, valamint nyílászárócsere);

-gépészeti korszerűsítés (új fűtési rendszer kiépítése: új kondenzációs gázkazán elhelyezése, hőleadók cseréje új korszerű, termosztatikus szelepekkel ellátott acéllemezes radiátorokra); megújuló energiaforrás használata: maximum háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia igény kielégítése céljából, illetve napelemes rendszer kiépítése.

A fent említett épület korszerűsítése a későbbi gazdaságos használhatósága érdekében erősen

ajánlott. A korszerűsítő, helyre állító munkálatok hatására egy teljes egészében a kor színvonalának megfelelő épület jöhet létre.

Az említett létesítmény energetikai szempontból elavult, nem felel meg a jelenleg hatályos szabványoknak és elvárásoknak, fenntartása pedig többletköltséget jelent egy korszerű épület fenntartásához képest.

Az utólagos hőszigetelés, valamint a nyílászárók cseréje korszerű hőszigetelő képességű nyílászárókra csökkentik az épület hőveszteségét, ezáltal fűtési szezonban jelentősen hozzájárulnak az energiafelhasználás hatékonyságának javításához és nagymértékű energia és költségmegtakarítást is eredményeznek. A hatékonyabb energiafelhasználás és a megújuló energiaforrás használata révén csökken a fűtéshez szükséges energia megtermelése miatt létrejött széndioxid kibocsátás széndioxid kibocsátás

A projekt tervezett befejezése 2021.07.31.

Támogatási összeg: 65 024 990 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00009